Gogosari cu struguri

de lia maria in Muraturi, 4 Oct 2011 | 6851 vizualizari

 

Este conserva de muratura preferata de familia mea si v-o recomand cu mare drag. Fina, dulce acrisoara, aromata, delicata si tare de efect langa o friptura de orice fel ! V-am convins ?

 

INGREDIENTE

  • Pentru un borcan de 10L.
  • 2 kg gogosari mari
  • 4-5 morcovi
  • 1 radacina telina cu tot cu Frunze
  • 1,5 kg struguri albi cu boabe mari
  • Solutia:
  • 3 l apa plata
  • 1,25l otet
  • 650g miere de albine
  • 625ml ulei
  • 2 linguri cu varf, sare grunjoasa
  • 1 lingura, boabe de piper
  • Foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari cu struguri:

Spalam gogosarii, ii curatam de cotor si seminte, curatam morcovii si telina si le taiem rondele subtiri. Spalam strugurii si indepartam boabele de pe cotor.

Luam cate un gogosar, punem in el o rondea de morcov, una de telina si-l umplem cu boabe de struguri. Deasupra fiecarui gogosar umplut, punem cate un capacel din telina sau morcov, pentru a nu-i permite umpluturii sa iasa.

Asezam gogosarii in borcanul dinainte spalat si uscat, unul peste altul, fara sa-i presam prea tare.

Preparam solutia din ingredientele de mai sus, o punem la fiert, o lasam sa dea cateva clocote si asa fierbinte o turnam in borcan peste gogosari. Legam bine borcanul cu celofan dublu, apoi cu hartie cerata si-l invelim in paturi groase, pentru 1- 2 zile, dupa care, etichetam borcanul si-l depozitam in camara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

adry88 1

08.10.2011, 21:28

foarte interesant

Panacris 1

25.09.2012, 21:13

Super tare! Am tot auzit, nu am gustat niciodata, dar va fi in plan toamna asta Intrebarea mea este, pot folosi struguri negrii???Multumesc!

sabiradu 1

26.09.2012, 09:10

Doamnwe ce mult imi placeau si nu i-am mai facut ,cu struguri hamburs sunt grozav de aromati .Felicitari Lia arata exceptional gogosarii tai .

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Porumb in otet (reteta Motan)